Bouw aan aan de rand van het Valkenberg een trap van twintig meter breed die in het park begint en het water in loopt. Met dat idee deed Paul Marinus mee met DroomBreda! en hiermee won hij de juryprijs. Woensdagavond werden de winnaars van de ideeënwedstrijd bekend gemaakt.

Als het aan Marinus en Stadslab ligt, komt er volgend jaar naast of nabij de Koningsteiger, een twintig meter brede 'Bredaparktrap' in het Valkenberg. "Daar kunnen bootjes aanmeren en mensen kunnen met de voetjes in het water bungelen. Kortom: hier ligt straks een nieuw en park en water verbindend ontmoetingspunt voor de stad."

"De trap geeft voor wie vanaf het station de stad inloopt, een intrigerende ruimtelijke ervaring", luidde het jurycommentaar van Dirk Uijl en de vertegenwoordigers van Stadslab Breda woensdagavond in Podium Bloos. De jury was vooral onder de indruk van de betrekkelijke eenvoud van het idee, waarvan heel veel mensen kunnen profiteren. B

ovendien is het een ruimtelijk plan en is het relatief goed uitvoerbaar. De jury beschouwt het ook als een fraaie toevoeging aan de entree van de stad vanuit het nieuwe station. Hoofdlaborant Willem van Boxsel reikte de juryprijs namens Stadslab Breda uit.

Docenten

Ook was er een publieksprijs. Deze werd uitgereikt door Wethouder Alfred Arbouw. In totaal zijn er tweehonderd stemmen uitgebracht aan de indieners van het plan voor een "De Ronde Tafel". Dit idee kwam van twee docenten aan de Praktijkschool Breda. Ze opperden een ruimte voor leerlingen die minder goed meekomen in het onderwijssysteem. Op basis van wat ze wel kunnen worden ze aan vakmanschap en aan een diploma geholpen. "We hebben het over talentvolle kinderen, niet over kansarme kinderen", benadrukken de twee.

Deelnemers konden per september ideeën en dromen inbrengen. Stadslab Breda geeft aan dat ook de ideeën van de 'niet-winnaars' na goedkeuring op worden gepikt.