Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank vand er Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie. Vandaag de actie van vijf NHTV-studenten: Zing de longen uit je lijf!

Vijf studenten van de NHTV in Breda organiseren heel de week 'Zing de longen uit je lijf!'. Deelnemers kunnen elke dag van 13:00 tot 21:00 uur een liedje karaoke. "Maar om het wat moeilijker te maken moet je om een loopband staan. Zo combineren we het leuke van karaoke en muziek met het doel van dit jaar: longontsteking", vertelt Eline van Endhoven.

Mensen kunnen zelf de snelheid van de loopband instellen. "Maar hoe sneller, hoe beter natuurlijk." De studenten kwamen op het idee omdat 3FM Serious Request draait om muziek en liedjes aanvragen. "Daarnaast wilden wij het heel graag combineren met het thema van dit jaar. Door mensen te laten rennen raken ze sneller buiten adem."

Waar de actie precies gaat plaatsvinden is nog niet helemaal duidelijk. "Want we hebben een enorme truck van 16 bij 6 meter gesponsord gekregen en willen heel graag in het Valkenberg staan. De gemeente is nu aan het kijken of dat kan. Anders is het Chasséveld een heel goed alternatief."