Na een wilde achtervolging heeft de politie dinsdagavond een 18-jarige man uit het Franse Villeneuve aangehouden op de Graaf Engelbertlaan. De Franse automobilist negeerde een stopteken en drukte tijdens de achtervolging een politieauto tegen de betonnen vangrail. In zijn auto werden 540 hennepstekken aangetroffen.

Agenten surveilleerden dinsdag rond 22.40 uur over de A16. Ze zagen dat voor hen een Peugeot met Frans kenteken reed zonder achterverlichting. "Het voertuig reed erg langzaam en slingerde van links naar rechts over de weg", aldus de politie. "De bestuurder nam de afslag Breda Noord en reed de parkeerplaats van een tankstation op. De dienders besloten een controle in te stellen." Ze stopten achter de Peugeot. Hierop ging het voertuig er met veel toeren en slippende banden er vandoor.

Er ontstond een achtervolging waarbij de Franse bestuurder slingerend en met hoge snelheid over de Backer en Ruebweg reed. Hij negeerde niet alleen het stopteken van de agenten maar ook een rood verkeerslicht. Hij keerde om vervolgens weer de A16 richting Antwerpen op te rijden. De bestuurder maakte op de snelweg op het moment dat een politieauto naast hem reed een scherpe stuurbeweging naar links waardoor hij tegen de politieauto reed en duwde. De agenten werden daardoor met hun voertuig tegen de betonnen vangrail gedrukt. Ze moesten de achtervolging vanwege schade staken.

De Franse bestuurder reed met een snelheid van circa 150 km per uur en nam op het laatste moment de afrit Rijsbergen/Breda. Onderaan de afrit stonden diverse auto's stil voor het stoplicht. De bestuurder van de Peugeot verloor kennelijk de macht over het stuur, zijn auto draaide 180 graden en miste op een haar na een auto.

Hij ging er te voet vandoor maar werd uiteindelijk door een van de agenten op de geluidswal achterhaald. In de Franse auto hing een doordringende henneplucht. In de achterbak stonden vier kartonnen dozen met 540 stekken.