Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie. Vandaag de actie van Sambaband XammeRamme.

Sambaband XammeRamme is een oude bekende van Serious Request. De band, die in 2007 werd opgericht, mocht in 2008 optreden in het glazen huis. Zij deden destijds samen met Antonie Kamerling een nummer. "Ook zijn we toen geïnterviewd door Paul Rabbering en verkochten we shaker-eitjes om geld in te zamelen", aldus Arian Koeken.

In 2010, toen het huis in Eindhoven stond, organiseerde XammeRamme een workshop. "Dit jaar gaan we dat weer doen. We kunnen natuurlijk niet achterblijven nu." Op 23 december komt de band daarom in actie. "Bij Café No. 10 wordt de workshop georganiseerd. Mensen kunnen dan voor slechts vijf euro de eerste stappen in de samba- en percussiewereld zetten", vertelt Koeken.

Die dag lopen er ook leden van de band om de shaker-eitjes te verkopen. "Ze zijn inmiddels besteld en gaan minder dan drie euro kosten. Alles wat we verkopen of ophalen met de workshop gaat naar Serious Request." XammeRamme heeft als doel om minimaal 1.000 euro op te halen.

Mensen die interesse hebben om de workshop te volgen kunnen zich ter plekken inschrijven of een mailtje sturen naar info@xammeramme.nl. "We beginnen de 23e om 16:00 uur met de workshop", besluit Koeken.

Heb jij zelf ook een actie georganiseerd? Kijk dan hier hoe je ons op de hoogte brengt!