De bouw van het gerechtsgebouw op de hoek van de Stationslaan en Belcrumweg is een nieuwe fase in gegaan. Deze dinsdag ging een staalconstructie van 53 ton de lucht in naar de derde verdieping. 

De ruwbouw van de begane grond, eerste en tweede verdieping is zover klaar, dat bouwcombinatie InBalans de tot en met 30 november de vakwerkspanten plaatst.

"Het plaatsen van de vakwerkspanten is een precisiewerk", aldus de combinatie. Tijdens het hijsen worden stuurlijnen aangebracht om het spant recht te houden. Het spant wordt over ankers geplaatst en daarna correct afgesteld. Voor deze werkzaamheden was een van de grootste mobiele kranen van Nederland op de bouwplaats aanwezig.

Het was de bedoeling dat het grootste vakwerkspant met een gewicht van maar liefst 53 ton dinsdagochtend zou worden geplaatst. Besloten werd vanwege de weersomstandigheden en de daarbij behorende windstoten dat het niet veilig was om dit unieke spant te hijsen.

Rond 15.00 uur ging het licht alsnog op groen en mocht het spant omhoog. Het spectaculaire hijsmoment kon ondanks het gewijzigde tijdstip rekenen op de nodige belangstelling.