De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de schietpartij op de Haagweg van zaterdag 20 augustus. Bij die schietpartij raakte een 53-jarige man gewond. 

Het vuurwapengeweld vond plaats op zaterdagavond 20 augustus. Het slachtoffer werd destijds rond 18.00 uur neergeschoten op de Haagweg, nabij de Weerijssingel. De 53-jarige man raakte zwaargewond, maar was goed aanspreekbaar toen de hulpverleningsdiensten arriveerden. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en is momenteel aan het revalideren.

"Een rechercheteam startte een uitgebreid opsporingsonderzoek naar het vuurwapengeweld in de Bredase winkelstraat", aldus de politie. Dat resulteerde deze dinsdag tot drie aanhoudingen. De arrestanten zijn afkomstig uit Rotterdam (34 en 31) en Hoogvliet (35). Ook werden op vier locaties woningen doorzocht naar sporen en bewijsmateriaal. Het slachtoffer en zijn familie zijn op de hoogte gesteld van de recente ontwikkelingen in de zaak. 

De drie verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex en zitten in 'volledige beperkingen'. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaten. "Dat betekent dat door de politie en het Openbaar Ministerie geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan kunnen worden over het onderzoek."