Domien Verschuuren en Frank van der Lende zitten van 18 december tot 24 december in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Dat werd dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Mezz. De twee dj’s zetten zich namens 3FM dit jaar in voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking.

Dit jaar is de eerste keer dat er maar twee in plaats van drie dj's het Glazen Huis bewonen. "We maken het spannender", vertelt Eva Koreman van 3FM. "We willen vernieuwen met Serious Request. Daarom doen we het dit jaar anders."

Domien Verschuuren en Frank van der Lende zitten van 18 december tot en met kerstavond in het Glazenhuis op de markt. Gedurende een week eten zij niet. Mensen kunnen liedjes aanvragen, zelf acties bedenken, doneren of bieden op veilingitems om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Bekijk hier de video.

Dit jaar is het thema kinderen die onnodig sterven aan een longontsteking en wordt de slogan 'Laat ze niet stikken' gebruikt. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag.

Kom jij zelf in actie voor 3FM Serious Request? Laat het ons dan weten en misschien wordt jou actie wel in de schijnwerpers gezet op onze site. Kijk hier wat je moet doen om op de website te komen.