Nassau Harmonie Breda gaat de Serious Request-actie van dit jaar letterlijk lucht inblazen. Met een avondvullend concert zamelt de harmonie geld in voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen.

"Een doel waar de leden van het orkest graag hun steentje aan bij willen dragen want zonder gezonde longen is een blaasmuzikant namelijk nergens", aldus de harmonie in een aankondiging.

Op 10 december verzorgt het orkest een avondvullend programma in de sfeervolle aula van het Onze Lieve Vrouwelyceum.  De gasten wacht een gevarieerd programma. Van klassiek tot gezellige meezingers. De hapjes en de drankjes die de avond worden verkocht worden gemaakt en gesponsord door de leden zelf om op die manier het meeste geld op te halen voor het goede doel.

De harmonie zamelt geld in via de kaart- en drankverkoop, maar ook met een kerstmarkt voor en na het concert. Daarnaast kunnen bezoekers hun longinhoud laten testen voor een euro.

Afterparty

Het concert van Nassau Harmonie Breda vindt plaats op zaterdagavond 10 december. De avond begint om 19.00 uur, het einde van de afterparty is om middernacht. Het optreden wordt gehouden bij het Onze Lieve Vrouwelyceum, Paul Windhausenweg 11 in Breda.