Topchefs van sterrenrestaurants uit heel het land staan van 18 tot en met 23 december achter het vuur in het Glazen Restaurant dat in die periode op het Kasteelplein staat.

Het Glazen Restaurant opent dit jaar voor het vierde jaar. De drie eerdere edities hebben in totaal 270.000 euro opgebracht. 100 procent van alle opbrengsten gaat naar geschonken aan 3FM Serious Request.

Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven.

De koks, onder wie Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour, verzorgen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme opleidingen van NHTV, De Rooi Pannen en Cingel College die dagen een lunch en diner.

Chefs

Per drie-gangenlunch en een vier-gangendiner is er plek voor honderd gasten. Iedere lunch of diner zal er een andere topchef in de keuken van het Glazen Restaurant staan. Dit jaar doet een reeks aan topchefs mee: Syrco Bakker (Restaurant Pure C*), Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Restaurant Breda), Rutger van der Weel (Restaurant Katseveer*), Cees Helder (Nederlands eerste drie-sterrenchef), Bram Helleman (Restaurant Zout & Citroen), Soenil Bahadour (Restaurant De Lindehof**), Maurits van der Vooren (Restaurant Latour*/ Huis ter Duin), Arjan Kuypers (Restaurant de Ertepeller), Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen*), Niven Kunz (Restaurant Niven*) en Schilo van Coevorden (Conservatorium hotel).

Het Glazen Restaurant is geopend van 12.30 tot 15.00 voor lunch en voor diner van 18.30 tot 22.00 uur.