Breda krijgt in het tweede weekend van april een Fashion Weekend in de binnenstad. Het gaat om een grote modeshow. Het is de bedoeling dat het een terugkerend evenement gaat worden.

Gaston Creemers (Jean Bergé) en Claudia de Boer (Paprika) gaan de kar trekken voor het evenement, waarvan de eerste editie gepland staat voor 8 en 9 april.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar ondernemers/bedrijven die willen sponsoren of mee willen doen met de modeshow. Het evenement wordt gedragen vanuit het Ondernemersfonds. "We willen zoveel mogelijk bedrijven hierbij betrekken", vertelt Claudia de Boer. "Denk aan Brillenzaken, tassenzaken en schoenenzaken. We willen echt uitpakken, het moet echt een spektakel worden." De organisatoren zijn ook met de Barones in overleg over participatie.

Het is de de bedoeling dat er een een 250 meter lange catwalk komt, waarop op beide dagen modeshows gehouden worden met mode en assecoires van de deelnemende ondernemers. "De mannequins moeten dan van beide kanten de catwalk oplopen", geeft De Boer aan.

De Boer opperde het idee voor het Fashion Weekend bij het ondernemersfonds, waar ze sinds kort in zit. "Ik hoorde dat er nog weinig met het geld gedaan wordt. Dat is zonde. Ik hoorde van collega's uit andere steden dat zij goede ervaringen hebben met zo'n evenement. En in het centrum hebben we eigenlijk niet zoiets."