De bouw van studentenwoningen in de hoek van de hoek van de Rat Verleghstraat achter PwC is begonnen. Op het driehoekige terrein achter het accountantskantoor komen 224 woningen, die na komende zomer bewoond gaan worden.

De studentenwoningen worden ongeveer 24 vierkante meter groot, met een eigen keukenblok, toilet en douche. De campus krijgt een gezamenlijke wasserette en voldoende auto- en fietsparkeergelegenheid. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte waarvan de huurders zelf kunnen bepalen wat de functie wordt.

Het plan, Study Studio Park, werd in 2013 al gelanceerd. Na bezwaren van bedrijven en bewoners liep het plan vertraging op. De bezwaren leidden tot aanpassingen. De aan het spoor grenzende gevel moest zo geconstrueerd worden dat het treinlawaai niet Tuinzigt inwaait. Ook de gevels aan de kant van de Lunetstraat zijn extra isolerend gemaakt.

Een verzoek van de gemeente om te onderzoeken of een deel van de woningen door statushouders bewoond zou kunnen worden, zorgde eveneens voor vertraging.

Bekijk meer foto's.