Een nog onbekende automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige fietsster in Breda aangereden. Dat gebeurde bij de uitgang van parkeergarage De Barones. 

De bestuurder van de auto ging er vandoor. Hij liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

De aanrijding vond plaats rond 04.45 uur bij de uitrit van de Barones parkeergarage aan de Nieuweweg. De auto kwam met een hoge snelheid uit de parkeergarage gereden, aldus getuigen tegenover de politie. Er ontstond een aanrijding met een fietsster, die ten val kwam. "De getuigen zagen de bestuurder omkijken waarna hij rechtsaf sloeg richting Haven, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer en zijn identiteit kenbaar te maken. De automobilist pleegde daarmee een verkeersmisdrijf."

Het 18-jarige slachtoffer raakte bij de aanrijding gewond aan haar knie en ging per ambulance naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Volgens getuigen ging het om een donkerkleurige personenauto, vermoedelijk van het merk Renault, met een Nederlands kenteken, beginnend met de combinatie 58.

De politie gaat de camerabeelden van de parkeergarage bekijken om de dader te kunnen achterhalen. "De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat hij zichzelf alsnog meldt."