Nominaties 'Vrijwilliger van het jaar' 2016 bekend

De genomineerden voor de vrijwilligers van het jaar 2016 zijn bekend. De jury koos uit tientallen aanmeldingen die Breda Actief ontving, in totaal vijf individueel genomineerden en zes groepen. De uitslag wordt op 9 december bekend gemaakt bij Strand Binnen.

De vrijwilligers maken kans op een aanmoedigingsprijs en de bronzen Chris van Faassen-penning. Deze laatstgenoemde penning wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt. "Ieder jaar weer is het een verrassing en waardering voor de genomineerden, maar ook voor degenen die de vrijwilligers hebben voorgedragen aan Breda Actief", laat de organisatie weten.

Uit de aanmeldingen voor de individuen nomineerde de jury: Willem Hartmans voor zijn langdurige en veelzijdig inzet als vrijwilliger in Breda, Hassan Lammou van Stichting Marokkaanse jongeren in Breda, Ad Marijnissen van Stichting Elisabeth, André Roelands van Koninklijke Visio/locatie de Blauwe Kamer en Truus van Zundert van Verwendag Westerwiek.

De groepen die kans maken op de prijs voor deze categorie zijn: De vrijwilligers van BCV, De vrijwilligers van Buurtsalon, De vrijwilligers van Jeugd4Kidz, De vrijwilligers van Stichting BAS, De vrijwilligers van Surplus Comfort / serviceresidentie Vredenbergh, en de vrijwilligers van Vriendendienst van Steunpunt Informele zorg Breda.

"Zonder vrijwilligers staat Breda stil. Hun werk, enthousiasme en belangeloze inzet zijn het cement van onze stad. Dat is ook te zien aan de diversiteit in vrijwilligers die nu genomineerd zijn. Ze vormen een prachtige doorsnede van Breda. Zonder al deze vrijwilligers zou Breda anders zijn. Ze verdienen onzedank en waardering", zegt Miriam Haagh, wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Dienstverlening over de penning.

Tip de redactie