Jongereneditie Multatuli-lezing brengt thema ‘Power, Poen & Passie’

Tijdens Multatuli's Night komen studenten en jongeren bij elkaar voor de jongerenvariant van de Multatuli-lezing. Deze wordt op donderdagavond 17 november georganiseerd in de Mezz. Hier wordt die avond gesproken over het thema 'Power, Poen & Passie'.

Het jongerenevent heeft het thema afgeleid van het thema 'Groot geld en democratie' van de klassieke lezing op 18 november op het Kasteel van Breda. Deze Multatuli lezing wordt voor de 20e keer georganiseerd.

Roel Meijvis, cabaretier en student filosofie, loodst het publiek door een gevarieerd programma, waarin gasten Eric Smit, Gilbert Gooijers, DJ La Fuente en Gregory Sedoc door Marleen Janssen Groesbeek, lector Duurzame Financiering aan de Avans Hogeschool, aan de tand worden gevoeld over wat geld voor hen betekent.

Gaan ze voor de macht? Of volgen ze hun passie?

Gasten

Eric Smit is actief als pionierende ondernemer achter 'Follow the Money', een onafhankelijke platform voor onderzoeksjournalistiek in Nederland. Gilbert Gooijers is oprichter van CM Groep en was in 2015 goed voor een plek in de Quote 500 junior.

Gregory Sedoc kwam als lid van de Defensie Topsportselectie uit op de Olympische Spelen in Londen. Hij was de laatste jaren één van Nederlands beste atleten op de baan. DJ La Fuente staat op alle grote podia in binnen- en buitenland en deelt zijn geliefde Ferrari met chronisch zieke kinderen die via Stichting Doe een Wens af en toe mee mogen rijden in zijn racemonster.

Programma

Het programma in de Mezz wordt afgewisseld met muziek van singer-songwriter Tom Neven. DJ Biggi sluit de avond af. De avond wordt in samenwerking met Avans Hogeschool georganiseerd. De voertaal van het event is Engels. De avond start om 20.00 uur.

De reguliere Multatuli-lezingen vinden jaarlijks plaats, afwisselend in Breda en Leuven, met als doel een bijdrage te leveren aan het debat over de waarde van democratie, mensenrechten en vrede voor de internationale en lokale samenleving.

Tip de redactie