Oosterhouter zonder rijbewijs probeert politie te foppen

Een 26-jarige Oosterhouter is woensdag rond 01.25 uur op de Backer en Ruebweg aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man probeerde de politie nog om de tuin te leidden door van plek te wisselen met een van de andere inzittenden.

Agenten zagen een Audi rijden in de Oosterhoutse wijk Besterd. Ze herkenden de bestuurder als zijnde een 26-jarige Oosterhouter van wie het rijbewijs geschorst is. Er zaten drie mannen in de auto. Ze zagen dat de bestuurder met hoge snelheid richting A27 reed en daarbij een rood verkeerslicht negeerde. Op de A27 doofde de man de lichten van de auto. De agenten raakten de auto kwijt maar pikten die op de A59 weer op.

Uiteindelijk vond de controle plaats op de Backer en Ruebweg. Inmiddels zat daar een ander persoon achter het stuur. De verdachte die in Oosterhout achter het stuur zat, was onderweg verhuisd naar de achterbank. Hij is aangehouden. "Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij in ’s-Gravenmoer van plek gewisseld was", geeft de politie aan.

Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de andere geconstateerde overtredingen. De auto is in beslag genomen.

Tip de redactie