Oud-NAC-speler Ad Graaumans overleden

Oud-NAC-speler Ad Graaumans is afgelopen zaterdag overleden. Dat meldt NAC deze woensdag op haar website.

De geboren Bredanaar werd 70 jaar. Graaumans speelde 95 wedstrijden in het eerste van NAC. Graaumans belandde via UVV uit Ulvenhout bij NAC. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij in de thuiswedstrijd tegen PSV. In zijn tweede duel in Bredase dienst scoorde Graaumans meteen zijn eerste doelpunt. Hij was op dat moment 16 jaar en 320 dagen.

Daarmee is hij nog altijd een van de jongste spelers die scoorde op het hoogste niveau. Volgens NAC.nl zijn tot op heden zijn slechts twee spelers jonger toen ze hun eerste doelpunt op het hoogste niveau scoorden: Wim Kras (FC Volendam in 1960; 16 jaar en 100 dagen) en Arnold Bruggink (FC Twente in 1994; 16 jaar en 246 dagen).

Bij NAC ontwikkelde Graaumans zich tot een volwaardige eredivisiespeler. In 95 officiële wedstrijden scoorde hij 17 keer. In 1967 speelde de verloren bekerfinale. Daarna verkaste hij naar PSV waar hij na 21 wedstrijden een fullprofcontract kreeg aangeboden. Graaumans koos voor het wegenbouwbedrijf van zijn vader en een bestaan als semiprof bij eerstedivionist FC Den Bosch.

Bij het bouwbedrijf werd hij directeur en eigenaar. In 2007 droeg hij het bedrijf over. De familie neemt in kleine kring afscheid van Graaumans.

Tip de redactie