Jongen scheurt met 110 km/u zonder rijbewijs door Princenhage

De politie heeft dinsdag na een achtervolging op de Hovenierstraat een 19-jarige Bredanaar aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs in een auto.

Agenten zagen omstreeks 23.10 uur een auto met gedoofde lichten rijden over de Heuvelstraat. Ze zagen dat het tegemoet komende verkeer met de lichten seinde maar dat de bestuurder niet reageerde. Ze probeerden op de Vincent van Goghstraat door te claxonneren en door bij de verkeerslichten links naast de auto te stoppen de aandacht van de bestuurder te trekken die echter strak voor zich uit bleef kijken.

"De dienders gaven op de Oranjeboomstraat een stopteken dat door de automobilist werd genegeerd", stelt de politie. "Hij reed juist met hoge snelheid door woonwijken, op de Ambachtenlaan circa 110 km per uur." De bestuurder parkeerde op de Schrijnwerkerstraat en rende een brandgang in. Hij werd uiteindelijk door de agenten op de Hovenierstraat aangehouden.

De jongen verklaarde dat hij de auto van zijn vader had meegenomen zonder daarvoor toestemming te vragen. Hierna was hij naar een vriend gereden. Hij was vergeten de lichten aan te doen. Hij had gezien dat de politieauto die achter hem reed een stopteken gaf. "Hij was doorgereden omdat hij bang was voor de gevolgen", aldus de politie.  Hij krijgt een proces-verbaal.

Tip de redactie