Hulp voor ouders in Amphia gewaardeerd met een acht

Ouders waarderen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het Amphia enorm. Uit een evaluatie blijkt dat ouders de hulpverlening beoordelen met het rapportcijfer 8. De gemeente Breda stopt 136.000 euro in het project.

Dat bedrag komt bovenop de 150.000 euro die het project krijgt van De Nederlandse organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie.

Een kinderarts verwijst ouders of jongeren door naar het CJG als lichamelijke klachten geen medische oorzaak hebben of als medische problemen gepaard gaan met opgroei- en opvoedproblemen. Door de gezamenlijke aanpak krijgen kinderen en jongeren die dit nodig hebben complete hulpverlening.

"De Ziekenhuis-CJG'ers helpen jeugd en ouders in hun thuissituatie zodat ze makkelijker weer verder kunnen", aldus Patrick van Lunteren, wethouder jeugd. "Uniek is dat zij de situatie vanuit de medische en de sociale invalshoek bekijken. Door de samenwerking met kinderartsen ontvangen jeugd en ouders eerder de juiste hulp en kan worden voorkomen dat zij terecht komen in de zwaardere hulpverlening."

Langere termijn

Het geld dat nu in het project wordt gestoken in bedoeld om te kijken of de langere termijn effectiviteit van de werkwijze in beeld te krijgen. De Ziekenhuis-CJG'er is een samenwerkingsverband tussen het Amphia Ziekenhuis, Careyn, GGD West-Brabant en de Gemeente Breda.

Tip de redactie