Eigenaars postzegelwinkel Passage Zuid in huis overvallen

Op de Strijbeekseweg in Breda is dinsdagochtend een ouder echtpaar overvallen in hun woning.

De slachtoffers, een 74-jarige man en zijn vrouw, kwamen met de schrik vrij. Het is nog onbekend wat er werd meegenomen uit het huis.

Wel namen de vier daders de sleutels mee van het bedrijfspand van het echtpaar. Het gaat om een postzegelwinkel in de Passage Zuid.

De daders drongen de woning rond een uur of vier binnen en overrompelden de slachtoffers in hun slaap. Het echtpaar werd gekneveld en er werd gedreigd met een wapen. Nadat de daders waren vertrokken, wist de vrouw zichzelf te bevrijden. Zij hielp haar man en waarschuwde de politie.

Direct na de melding startte de politie een zoekactie in de omgeving van de woning. De slachtoffers werden opgevangen door agenten en medisch onderzocht door ambulancepersoneel. Beiden waren ze emotioneel erg aangedaan door de gebeurtenis.

Bij de winkel in de Passage Zuid worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Volgens de slachtoffers waren de daders, van wie tot nu toe elk spoor ontbreekt, donker gekleed en hadden ze hun gezichten bedekt. De overvallers spraken onderling in een buitenlandse taal met elkaar.

De politie vraagt burgers om mee te denken en te zoeken naar de daders. "Als u voorafgaand, tijdens of na de overval opvallende of afwijkende zaken waargenomen heeft willen wij graag met u in contact komen", aldus de politie.

Tip de redactie