Amphia schakelt over naar volledig Nederlandse groene stroom

Ziekenhuis Amphia schakelt over op 100% Nederlandse groene stroom. Zo'n 40 procent wordt geleverd door de Nederlandse wind. Het overige deel komt van waterenergie.

Ernst Hoette, vicevoorzitter Raad van Bestuur, is blij met het nieuwe energiecontract dat is afgesloten door het ziekenhuis. "Voor Amphia is duurzaamheid belangrijk. Ons nieuwe ziekenhuis bouwen we volgens de nieuwste richtlijnen op het gebied van duurzaamheid."

Amphia is actief bezig met hert milieu. "We hebben een milieubeleid, waarin we onder meer streven naar een CO2-reductie van tachtig procent. Overstappen op groene stroom, dat ook nog eens voor honderd procent afkomstig is van Nederlandse bodem, is binnen dit beleid een logische stap."

Zorgaanbieders zijn in Nederland grootgebruikers als het gaat om energie, water en afval. Logischerwijs is er dus ook veel winst te boeken bij deze partijen als het gaat om milieuvervuiling. Om de verduurzaming in de zorgt te versnellen, sluit de Rijksoverheid Green Deals met bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. Vorig jaar sloot de gemeente Breda een Grean Deal met een aantal zorgaanbieders, waaronder Amphia.

Tip de redactie