Rondé opent Popronde Breda 2016

Popronde Breda, dat aanstaande donderdag 17 november plaatsvindt, wordt dit jaar geopend door Rondé. De band laat donderdag even voor 20.00 uur in café Vulling aan de Grote Markt de eerste klanken klinken. Aansluitend vinden er vinden er voor de rest van de avond en nacht op tientallen locaties in en om het centrum optredens plaats.

Dat Rondé, dat met Adriaan Persons (toetsen) en Sharon Zarr (drums) twee Bredanaars in de gelederen heeft, is gevraagd om het festival dit jaar te openen, is niet toevallig. Twee jaar geleden stond de band zelf geprogrammeerd als eerste optreden op dezelfde plek in café Vulling. De opening werd toen verricht door voormalig wethouder Selçuk Akinci. 

Voor Rondé betekende die deelname aan Popronde de grote doorbraak. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, scoorde met ‘Run’ een 3FM Megahit en speelde op festivals als Noorderslag, Concert At Sea, Lowlands en Breda Barst.

48 optredens, 26 locaties

Donderdag staan er tijdens Popronde Breda 2016 48 optredens op 26 verschillende locaties in en om het centrum op het affiche. Ook voor de officiële opening valt er al volop van muziek te genieten. Er vinden de hele middag kleinschalige, akoestische 'previews' plaats: op de NHTV (locatie Mgr. Hopmansstraat), bij Bagels & Beans, Chocolate Company, Grey Records, Brandpunt en Koffie Bij Teun. 

Het avonddeel van het festival begint om 20.00 uur. Voor café Vulling staat een caravan die als infostand dient. Hier kunnen bezoekers onder meer een programmaboekje halen. Het festival wordt afgesloten met een afterparty in Mezz, met 3FM Serious Talent Rilan & The Bombardiers en een dj-set van 45ACIDBABIES op het programma.

Tip de redactie