Schrijfster 'Juliana' voor interview naar Breda

Schrijfster Jolande Withuis van de inmiddels veelbesproken biografie 'Juliana. Vorstin in een mannenwereld' komt vrijdag 25 november naar Breda. Withuis komt op uitnodiging van de Vrije Boekhandel naar de Waalse Kerk, waar ze door Ad van Liempt geïnterviewd wordt over haar boek.

Het boek gaat over relatie van Juliana met Bernhard, de rol die zij speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog en de problemen tijdens haar regeerperiode. Withuis was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze was jarenlang columniste van Opzij en schrijft voor NRC, Volkskrant en Trouw.

Haar biografie over de verzetsman Pim Boellaard 'Weest manlijk, zijt sterk' werd bekroond met de Grote Geschiedenis Prijs 2009.

Ad van Liempt werkte bij het NOS Journaal en had leidinggevende functies bij Studio Sport, NOS-Laat en NOVA. In 2000 was hij mede-oprichter en eerste eindredacteur van het geschiedenisprogramma Andere Tijden. Later werd hij, tot zijn vertrek in 2010, chef van de afdeling geschiedenis van NPS/VPRO. Sinds 2006 is hij bijzonder lector onderzoeksjournalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Het interview vindt plaats in de Waalse Kerk. Bijwonen kost € 8,00. Kaarten zijn te reserveren via info@vrijeboekhandel.nl.

Tip de redactie