Lintjes voor kinderen met bijzondere prestaties

Breda gaat kijken hoe kinderen die een bijzondere prestatie hebben geleverd, beter in het zonnetje gezet kunnen worden. Daarvoor wordt een voorstel voor Kinderlintjes uitgewerkt door het college.

Het plan voor Kinderlintjes is het gevolg van een door de SP ingediende motie tijdens de behandeling van de begroting door de gemeenteraad. Dat is nodig om te zorgen dat die kinderen 'waardering ontvangen vanuit de stad', aldus Bas Maes (SP), indiener van de motie. De lintjes zouden bedoeld zijn voor kinderen tussen de 8 en 14. "Maar dat is uitwerking."

"Het college onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot zogenaamde 'kinderlintjes', gekoppeld aan de Internationale Dag van (de rechten van) het kind op 20 november", laat het college weten in een eerste reactie. Het college komt met een voorstel met procedure voor voordracht en feitelijke uitreiking aan de Raad.

Positieve bijdrage

Het college wil onderzoeken of het benoemen van een jeugd- of kinderburgemeester een positieve bijdrage kan leveren. Maes temperde het enthousiasme. "Want het voorstel moet nog naar de raad."

In het voorstel waarmee het college komt, moet ook duidelijk worden hoeveel dit kost. "Het is vervolgens aan de Raad om te beslissen of voorstel wordt uitgewerkt."

Tip de redactie