Actieplan voor doorstroming noordelijke en zuidelijke rondweg

Breda gaat een actieplan maken om de doorstroming op de rondwegen te verbeteren. Daarmee heeft de raad donderdagavond ingestemd. Alleen GroenLinks stemde tegen.

Volgens indiener Thierry Aartsen (VVD) gaat het onder meer om de kruising Backer en Ruebweg Konijnenberg en de Baronielaan. Wethouder Boaz Adank gaf in een reactie aan dat in het actieplan duidelijk moet worden waar de prioriteiten liggen.

Het college laat weten de mogelijkheden te bestuderen.”We brengen de uitkomsten en financiële gevolgen in beeld en leggen deze aan u voor”, reageerde het college na de eerste termijn al schriftelijk.

Vitaal en bereikbaar

Volgens de VVD is de aanpak van files essentieel om de stad vitaal en bereikbaar te houden. "In de structuurvisie staat een aantal investeringen op de noordelijke en zuidelijke rondwegen genoemd maar deze zijn echter pas ergens rond 2030 gepland."

In het actieplan waarmee het college zou moeten komen om de ergste problemen voor de korte termijn aan te pakken 'zodat ook daar het verkeer weer vooruit kan'.

Daarbij zou het ook moeten gaan om bereikbaarheid van de binnenstad. Volgens fractievoorzitter Thierry Aartsen zou Breda een pilotstad moeten worden voor Smart Mobility. Breda zou moeten investeren in de benodigde infrastructuur voor dergelijke projecten. "Bijvoorbeeld het plaatsen van sensoren in alle parkeerplaatsen zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt."

Tip de redactie