De politie heeft dinsdagochtend 8 november de 40-jarige eigenaar van Bankstel-XL gearresteerd op verdenking van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting. De winkel was gevestigd op Woonboulevard XXL en ging afgelopen juni in vlammen op.

Op 16 juni gingen op de Bredase Woonboulevard het bedrijfspand van Bankstel XL en drie andere woonwinkels onder verdachte omstandigheden in vlammen op. Twee andere winkelpanden liepen ernstige waterschade op beschadigd. In de nasleep van de brand deden verschillende klanten van Bankstel-XL aangifte van oplichting. Zij kregen tot op heden hun bestellingen van Bankstel-XL niet geleverd, terwijl ze wel aanbetalingen hadden gedaan.

Verschillende onderzoeken gaven volgens de politie aan dat er sprake is geweest van brandstichting. De man uit Tilburg is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting. De eigenaar van het BankstelXL begon volgens de krant BN De Stem in september een rechtszaak tegen Nationale Nederlanden. Van Dijk had een brandverzekering bij de verzekeraar afgesloten, maar die weigert te betalen omdat er nog diverse onderzoeken naar de oorzaak van de brand lopen.

Een rechercheteam onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie.