Wie wordt de de 51e Prins van Boemeldonck? Dat wordt vrijdagavond 11 november om elf voor elf bekendgemaakt in de ‘Belle Fleur-zaal’ van De Drie Linden in Prinsenbeek.

De bekendmaking gebeurt tijdens de Prinsenzitting, de officiële start van het carnavalsjaar. De zitting begint om 21.00 uur met de verkiezing van Boemeldoncks Carnavalslied 2017.

Nog vijf liedjes maken kans op de ereprijs. Vier finalisten zijn door de vakjury gekozen tijdens het liedjesfestival van zondag..Het gaat om Guus + Magrietje +, Kim & Kim met begeleiding van HèHè en T.T.T. met zang van de Stoplichten.

"Door de deelnemersjury is een andere winnaar gekozen dan door de vakjury dus mogen de Apenkoppen met begeleiding van de Hofkapel ook deelnemen aan de finale", laat de organisatie weten.

Gevolg van de prins

Na deze finale wordt het complete gevolg van de Prins bekendgemaakt met de hofkapel, de zeven nieuwe dansmarietjes, Raad van Elf met één nieuw lid en het kleine gevolg van de Grootvorst met een nieuwe Major Domus. Na de presentatie van de nieuwe hofdames volgt de apotheose met het bekendmaken van de nieuwe Grootvorst. Deze wordt plechtig geïnstalleerd en wordt daarna op de ton door de zaal rondgedragen.

De Boemeldonckers kunnen, met een nieuwe Prins in hun midden, beginnen aan het feest der verbroedering. Zaterdag is er de BAK-fietstocht waar alle carnavalsclubs een rondgang maken langs de Beekse horecazaken.

De afgevaardigden van de clubs hebben dit jaar gekozen voor het thema 'De slag om Boemeldonck'. Rond 17.30 uur wordt zaterdag de pomp op de Markt drooggelegd door de Grootvorst, als symbool van het afscheid van het water (vanaf nu drinken we alleen nog bier). Hierna volgt de prijsuitreiking van de BAK-fietstocht.