Volkspartij Breda plaatst vraagtekens bij het stoppen van steun aan School’s Cool. Daarmee komt de schoolloopbaan van jaarlijks zo’n 100 Bredase scholieren in gevaar, stelt Volkspartij Breda in vragen aan het college.

Scool's Cool biedt scholieren van 12 tot en met 18 jaar, van VMBO-basis tot gymnasium begeleiding in de vorm van een mentor. Het gaat om scholieren met een kwetsbare thuissituatie, zoals zwakke integratie in de Nederlandse samenleving, of een oudere broer of zus die een slecht voorbeeld is. "Daardoor zijn deze scholieren, zonder begeleiding, kansarm in het afmaken van de middelbare school en om door te stromen naar een vervolgopleiding", aldus Pauline Ruijs-Lee van de Volkspartij.

Volgens de partij verschuilt wethouder van onderwijs Miriam Haagh zich achter afspraken gemaakt in het Derde Convenant Vroegtijdig Schoolverlaten (VSV). Daarin komt de stichting niet meer in aanmerking voor de financiering.

"Tijdens de vergadering van de Commissie Maatschappij van woensdag 2 november jl. lijkt de wethouder haar handen van haar eigen Regiegroep af te trekken", aldus de Volkspartij. "Ze stelt het vervelend te vinden dat er voor deze nieuwe VSV aanpak is gekozen. Maar die keuze is onder haar aansturing gemaakt."

Borging succesvolle projecten

Volgens de Volkspartij is borging van succesvolle projecten uit de eerdere convenanten is een directe opdracht van de Minister van OC&W voor het Derde Convenant. "Voor ons is het overduidelijk dat School’s Cool zo’n succesvol project is. Bent u alsnog bereid om, binnen of buiten het VSV Convenant, School’s Cool te financieren?", vraagt Pauline Ruijs. "Als u daartoe niet bereid bent, op welke wijze gaat u dan het probleem van de uitstroom van kwetsbare scholieren aanpakken?"