Linda Verhagen heeft de afgelopen drie jaar in De Boulevard menig muziek- en dance-liefhebber weten te boeien met feestjes in ‘de Boulie’, zoals het café met feestzaal in Breda liefkozend genoemd wordt. 1 januari komt daar een einde aan.

Verhagen kreeg 'ontzettend veel' reacties na het bekend worden van de verkoop van haar zaak. Reacties van gasten die het besluit betreurden. Want drie jaar geleden was Verhagen degene die een doorstart maakte met de Boulevard en die het café met zaal een nieuw leven gaf.

Nu komt er toch heel wat anders, een sportcafé. Waarom nu verkopen? "De kans deed zich voor", vertelt Verhagen. "Eigenlijk was er vanaf dag 1 dat ik bezig was al belangstelling. De laatste tijd dacht ik er vaker aan. Als er nu iemand komt, kan het zomaar zijn dat ik ja zeg, zei ik tegen mijn vriend Tim. Dat gebeurde sneller dan ik had verwacht."

Optelsom

Voor Verhagen was het een optelsom. "Ik werk zo dat ik er toch altijd zelf wil zijn. Dan werk je wanneer anderen vrij zijn, dat speelde mee. Bovendien speelden er andere zaken. Sommige mensen in Breda willen dat het blijft zoals in de jaren negentig. Dat is lastig. Ook had ik moeite met de programmering van Mezz op sommige punten, dat ze gesubsidieerd dezelfde dj’s haalden als wij. Dat stak, maar daar was geen begrip voor."

Ze kijkt met plezier terug op haar tijd bij De Boulevard. "Het is een mooie tijd geweest, maar nu is het tijd voor wat anders", geeft Verhagen aan, die hiervoor bij de Graanbeurs werkte. "Dat wordt niet per se in de horeca. Ik ga eerst weer paarden trainen en opleiden, dat ik in het verleden ook al heb gedaan."

Veranderen

En dat de Boulie die Boulie niet meer is? "Ik was zelf ook op het punt gekomen dat er wat zou moeten gebeuren aan het pand en de formule. Eens in de zoveel jaar moet je formule. En er komt vast wat anders voor terug, zo werkt dat. Kijk naar de techno-feestjes bij De Fabriekstuin bij de Faam."

Maar voordat het zover is: "We gaan er knallend uit met een feest tijdens Oud- en Nieuw, zoals we ook begonnen zijn. Gewoon met normale toegangsprijzen, zoals altijd."