Als het aan GroenLinks ligt wordt er op de plek van de Molsparking in Breda een park aangelegd. De parkeerplaats, achter de winkelstraat in het centrum, kan op die manier bijdragen aan een beter milieu, denkt de partij.  

De plannen voor het park maken deel uit van de alternatieve begroting van de partij. "Er ligt eer serieuze opdracht voor Breda te wachten als het gaat om de luchtkwaliteit, de wateropvang en de temperatuur in de binnenstad. Een park zou voor al deze problemen een gunstig effect hebben", vertelt fractievoorzitter Jos Koniuszek.

"Op dit moment bestaat vrijwel de hele binnenstad uit stenen", stelt Koniuszek. "We hebben alleen het Valkenbergpark op dit moment. Dat vinden wij te weinig." Op dit moment is het nog niet meer dan een plan. "Deze week horen we of andere partijen het ook een goed idee vinden."

Koniuszek noemt een paar dingen waar het park voor gebruikt zou kunnen worden. "Je kan denken aan een paar horecagelegenheden met streekproducten of foodtrucks. Dat zijn trends die de laatste tijd erg populair zijn."