IJsdansshow Holiday On Ice doet in april komend jaar Breda aan. De schaatsers geven begin april show in de nog af te bouwen evenementenhal De Bree.

Holiday On Ice is daarmee het eerste evenement dat door een andere organisator in de hal gegeven gaat worden. Van 6 tot en met 9 april staan zo’n negen show op het programma. Kaarten zijn al in de voorverkoop.

De hal moet eind februari worden opgeleverd. Deze maand verrijzen de eerste stalen spanten van de evenementenhal, die bij een muziekevenement plaats biedt aan 12.500 bezoekers. "Het gaat de komende maanden hard", geeft commercieel directeur Anneke Stins aan.

Andere evenementen

Na Holiday on Ice volgt begin mei Art Breda. "Begin maar houden we zelf een testevent", geeft Stins aan. "Net zoals we dat op het outdoorterrein hebben gedaan."

De Bree praat verder met LMG over de komst van Contacta naar de hal. Ook staan er verschillende sportevenementen op het programma, zoals het NK Ambtenarenloop. "En zijn we in gesprek met de Atletiekunie. De hal is met zijn twintig meter hoogte namelijk prima geschikt voor atletiekwedstrijden."

De eerder voor februari aangekondigde Love & Marriage-beurs schuift op. "Dat wordt najaar of februari 2018, daarover zijn we in gesprek met Jes", aldus Stins.