Aanstaande vrijdag is het weer zo ver: de 11e van de 11e. Op die dag wordt traditioneel het carnavalsseizoen geopend. Voor wie wel zin heeft in een carnavalsfeestje is er genoeg te doen in Breda. Een overzicht:

Binnenstad Breda
In en rondom de havermarkt slaan 13 cafés de handen in een voor een pre-carnaval party. Al vanaf 18.00 uur gaan de deuren open van Coyote, Shots, Café Nassau, Café 10, De Kapitein, Café de Kater, Café Dunne, Feestfabriek, De Kroeg, Walkabout, Peddels, Miller Time en de Vesting. Het feest gaat door tot sluitingstijd van de horecagelegenheden. Alaaf!

Grote Markt/Mezz
De BCV, Bredase Carnaval Viering, pakt groot uit dit jaar. Voor het eerst wordt de nieuwe prins van Ut Kielegat gepresenteerd op de Grote Markt. De Gebroeders Ko e diverse kappellen zorgen voor een goede sfeer op de Markt. Als de prins is geïnstalleerd, vertrekt hij met de kappellen richting de Mezz voor het Blèèrfêêst. Op de Grote Markt Zuid gaat het feestje nog even door met FeestDJ Ray.

Ginnekenmarkt
Boerke Verschuren organiseert op de Ginnekenmarkt ’T is wir Bal bij Boerke. Het feest begint om 20.11 uur en duurt tot 02.00 uur. Ook bij Boerke komen er artiesten optreden. De grote blikvanger is Veul Gere. Hun grote carnavalshit vorig jaar was Wa Trèkte Aon?! (Meej Carnaval!). Wie die andere artiesten zijn die de boel op stelten komen zetten is nog geheim.