Het Bredase uitvaartcentrum Zuylen wordt de komende maanden flink onder handen genomen. Het centrum krijgt een nieuwe ingang en vooral de uitstraling van aula 2 moet anders. Die aula lijkt nu te veel op een kantoorgebouw. "Dat kan afbreuk doen aan het afscheidsritueel", aldus directeur Roel Stapper. 

De begraafplaats en het crematorium zijn op dit moment omringd door groen en rust. Na de verbouwing, die naar verwachting in de zomer klaar zal zijn, moet dit ook gelden voor aula 2. "We gunnen bezoekers tijd en rust voordat ze onze ontvangstruimte betreden. Wij zijn van mening dat er maar één waadige route is naar het uitvaartcentrum en dit is via het groen en de sfeer van het begraafpark."

De architect die de vernieuwde aula heeft ontworpen is Baudoin van Alphen. Naast een grote verandering in sfeer wordt ook de capaciteit van de grootste aula aangepast. Na de verbouwing is er plaats voor 300 mensen in plaats van de 230 die er nu kunnen zitten.

Het uitvaartcentrum gaat niet dicht tijdens de verbouwing. "We proberen de overlast uiteraard zoveel mogelijk te beperken", zegt Stapper. Voor geïnteresseerden en omwonenden is er 30 november van 19:30 tot 21:00 uur een informatiebijeenkomst.