Bakkerij Joppen in Breda is in de prijzen gevallen met zijn roomboteramandelstaaf. 

De lekkernij van Joppen kreeg de tweede prijs in een verkiezing met 144 andere Echte Bakkers. Joppen moest alleen bakkerij Van Walderveen uit Geldermalsen voor laten gaan.

Peter Joppen is erg blij met de prijs. "We hebben hard gewerkt om onze roomboteramandelstaaf helemaal top te krijgen”, vertelt hij. De verkiezing was extra spannend omdat de staaf onaangekondigd door een mystery shopper gekocht werd. “Dat maakt de competitie nog eerlijker en spannender."

De roomboteramandelstaaf van Joppen beschikt over een perfecte vulling, aldus keurmeester Mark van Wijk. "De amandelspijsvulling was een echte traktatie; heerlijk van smaak en met perfecte eeteigenschappen. Ook het bladerdeeg was erg goed; heel netjes afgewerkt en goed gebakken." Die combinatie maakt het een topproduct vindt Van Wijk.

Ook Patricia Joppen is trots op de prijs. "We vinden productkwaliteit belangrijk. Ik ben heel blij dat de inzet van iedereen op deze manier beloond wordt", aldus Patricia. Bakkerij Joppen nodigt iedereen uit om een stukje te komen proeven van de prijswinnende amandelstaaf. Dinsdag 8 november wordt de prijs uitgereikt.