Een moeder heeft haar zeventienjarige zoon aangegeven bij de politie. Dat deed ze toen een filmpje zag op Facebook en Dumpert.nl waarin haar zoon dronken iemand een klap gaf en wegrende. De jongen is aangehouden.

Zondag in de vroege ochtend belde een inwoonster uit Oosterhout naar de politie. Ze gaf aan dat ze op verschillende social media, waaronder Dumpert en Facebook, een filmpje had gezien.

Volgens de politie is in het filmpje te zien dat de 17-jarige jongen in een dronken bui iemand hard in zijn gezicht slaat en opmerkingen maakt over een vermeende seksuele geaardheid van het slachtoffer. Een vriend van de jongen heeft het incident gefilmd. Na de mishandeling rent de verdachte weg en loopt het slachtoffer ook weg.

De moeder van de jongen vond dit zo afstotelijk dat ze de politie belde toen ze geen contact kreeg met haar zoon om hem aan te spreken. Het incident zou donderdag 3 november in Breda gebeurd zijn. 

De 17-jarige Oosterhouter is zondagmorgen aangehouden in zijn ouderlijke woning. Later is de 20-jarige vriend uit Breda, die het incident heeft gefilmd, aangehouden voor zijn aandeel in dit openlijk geweld. De politie is nog op zoek naar het slachtoffer. Op beelden van cameratoezicht is te zien dat de twee ook tegen enkele zaken schoppen en tegen de gebouwen urineren.