Steunpunt informele zorg Breda (StiB) heeft zaterdag als eerste Steunpunt voor informele zorg in Nederland én als eerste welzijnsorganisatie in Breda de onderscheiding 'samen dementievriendelijk' ontvangen.

De onderscheiding is uitgereikt door Gerda van Ginneken, regio coördinator van Alzheimer Nederland tijdens de Dag van de Mantelzorg. "StiB ontvangt de onderscheiding voor hun uitzonderlijke inzet voor mensen met Dementie", aldus de voorzitter Alzheimer Nederland, regio Breda. "StiB kijkt echt wat er nodig is voor deze groep en anticipeert hier al jarenlang goed op. Denk bijvoorbeeld aan de Geheugenwinkel, training van vrijwilligers en de nieuwe cursus 'samen aan de slag met jonge mensen met dementie'."

De campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie.