Twee 23-jarige jongens uit Breda zijn aangehouden op het bezitten van harddrugs. Surveillerende agenten kregen de twee in het vizier door hun opvallende rijgedrag.

Agenten zagen dat de auto een hele ronde reed op een rotonde aan de Burgemeester Elkhuizenlaan. Ze besloten een controle uit te voeren en reden achter de auto aan. De situatie werd vreemder toen de bijrijder, tijdens het rijden, uitstapte en op de weg viel.

De auto reed, met het portier nog open, door. De bestuurder kreeg meteen een stopteken en beiden mannen werden gecontroleerd. Er leek in eerste instantie niets aan de hand te zijn, waardoor de auto mocht doorrijden. De agenten onderzochten de plek waar de bijrijder was uitgestapt en vonden daar enkele zakjes met vermoedelijk harddrugs.

Rijbewijs

De agenten reden direct de richting op waar de auto heen was gereden. "Maar tot hun verbazing kwam de auto weer terug rijden. Bleek dat een van de agenten het rijbewijs van de bestuurder niet had terug gegeven en dat kwamen ze halen", aldus de politie.

Zo kon het tweetal alsnog worden aangehouden voor het bezitten van harddrugs. De twee mannen zijn naar het bureau gebracht. De drugs worden onderzocht.