Een 19-jarige man die vrijdagavond rond 23.00 uur op zoek was naar een slaapplaats, is aangehouden.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, sloeg met een stok op een bus die op dat moment gereinigd werd. De bus raakte daarbij beschadigd.

Om 23.05 uur kwam de melding binnen bij politie dat toezichthouders van Arriva een man hadden aangehouden, eerder die avond vernielingen zou hebben gepleegd. Agenten namen de 19-jarige verdachte over van de toezichthouders. Die deden aangifte van vernieling van een bus.

Arriva

Eerder die avond was de verdachte het terrein van Arriva opgelopen aan de Slingerweg. Daar waren op dat moment schoonmakers bezig de bussen te reinigen.

Ondanks het feit dat de schoonmakers tegen de verdachte zeiden dat hij daar niet mocht komen, liep de man naar een bus en sloeg daar met een stok op de ruiten. De schoonmakers pakten de stok af en wisten de verdachte weer buiten de poorten te krijgen. Toen bleek dat de bus beschadigd was.

Vernielingen

De toezichthouders gingen op zoek naar de verdachte en troffen hem aan op het Stationsplein. Toen ze hem aanspraken, gaf hij direct toe dat hij de vernielingen had gepleegd.

De man had het koud en zocht een slaapplaats voor de nacht in de bus. Zodra de rechter uitspraak heeft gedaan over de vernielingen, zal de verdachte in contact worden gebracht met hulpverlenende instanties.