De verbouwing aan winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden in Breda start mogelijk pas na het eerste kwartaal van 2017. Dat laat een woordvoerder van Dela Vastgoed weten.

Het voornemen was om in het eerste kwartaal van 2017 te starten. In het winkelcentrum zou onder meer tegenover de Albert Heijn een doorsteek gemaakt moeten worden naar de parkeerplaats. Ook het watertheater zou aangepakt worden.

Dela Vastgoed presenteerde in februari van dit jaar plannen om het zieltogende winkelcentrum nieuw leven in te blazen. De afgelopen jaren kampte het buurtwinkelcentrum met steeds meer leegstand. Daarom wil Dela ook het imago van het centrum aanpakken. Een nieuw logo en nieuwe huisstijl werd al eerder gepresenteerd, ook gaf de eigenaar aan meer te besteden aan marketing.

Verbouwplannen

De mogelijk vertraging heeft te maken met de verbouwplannen, stelt de woordvoerder: "Momenteel zitten wij nog steeds in de planvorming waarbij de architect in gesprek is met de welstandscommissie over het ontwerp. We hopen het plan nog dit jaar definitief te krijgen zodat het vergunningstraject begin volgend jaar kan worden opgestart."

Ook de ondernemers moeten nog wachten op de definitieve versie van het plan. Dela geeft aan dan via de Algemene Ledenvergadering de plannen te presenteren aan de winkeliers. Daarna krijgen andere belanghebbenden het plan te zien.

Campagne

Om te zorgen dat er nieuwe ondernemers zich vestigen op Heksenwiel, is Dela Vastgoed een campagne gestart onder het motto 'Kom Proefdraaien'. "Aan de hand van deze campagne gaan we op zoek naar geïnteresseerde zelfstandig ondernemers die graag in het centrum zouden willen zitten maar wellicht enige hulp nodig kunnen gebruiken om een goede start te maken."