Een inwoner van Breda is donderdagmiddag aangehouden omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld. Ook zou hij het hondje van haar gedood hebben. Het hondje is nog niet gevonden.

Woensdag om 13.50 uur werd in een woning aan de Voorvang een 50-jarige man uit Breda aangehouden. De politie was op een paniekmelding afgekomen van de bewoonster van de woning. Die was in paniek de woning uitgerend en had de politie gebeld. Haar vriend had haar geschopt en had geschreeuwd dat hij haar hondje had doodgemaakt.

Ze had bloedsporen op de muur gezien, vertelde zij in de aangifte bij de politie. De man kon direct aangehouden worden. Het was niet duidelijk waar het hondje was. Het was mogelijk dat een vriend van de verdachte het hondje in een vuilniszak had meegenomen. Die vriend, een 38-jarige man uit Breda werd korte tijd later aangehouden.

Deze man was te dronken om vragen te beantwoorden. Er is een burgernetoproep uitgedaan om te kijken of het hondje, als dan niet in een vuilniszak, ergens in de buurt lag. De zaak wordt verder onderzocht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Voor zover de politie weet is het hondje nog niet gevonden.