De Mezz staat donderdag weer in het teken van TEDxBreda. 

Om 15.00 uur start het evenement vol inspirerende verhalen van de 21 gastsprekers. Het evenement duurt tot ongeveer 22.00 uur. De sprekers zijn via een livestream te volgen.

De sprekers refereren ieder op hun eigen wijze aan het thema 'Pause, reload en game on'. Behalve internationale sprekers, zijn er ook sprekers van dichtbij die het podium betreden.

Zoals bijvoorbeeld Arnoud van Werkhoven. Hij begon eerder dit jaar met Sjipit omdat hij zich verwonderde over het hoge aantal lege busjes en auto’s op de snelwegen. Waarom nemen zij geen pakketjes van derden mee?

Duurzaamheid

Dr. Itai Ivtzan combineert psychologie en spirtualiteit. Ivtzan is psycholoog en docent en publiceerde over positieve psychologie. Een van de andere sprekers is Kasper Janssen, die ingaat op de duurzaamheid van viskwekerijen en de alternatieven daarvoor.

"Ons sprekersteam heeft gezocht naar een gevarieerd aanbod aan sprekers", vertelt Vivienne van Oosterum namens de organisatie. Daarbij kreeg TEDxBreda tips van hoofdorganisatie TED. "We zijn op hun advies op zoek gegaan naar meer wetenschappelijke en wiskundige sprekers en naar sprekers uit andere landen."

TEDxBreda heeft de 100 beschikbare kaarten verstuurd aan degenen die zich hadden aangemeld. Voor iedereen die er niet bij kan zijn is er een livestream beschikbaar.