De politie heeft de afgelopen twee weken actiedagen gehouden tegen de (drugs)overlast in het Valkenbergpark. Tijdens de acties zijn in totaal zes aanhoudingen verricht. Het gaat om vier vermoedelijke dealers en twee minderjarige gebruikers.

De twee minderjarige Bredanaars, 15 en 16 jaar, zijn aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. Zij deden afstand van de hennep en hasj en werden vervolgens weer vrijgelaten.

Twee van de vier dealers komen uit Breda, een man uit Tilburg en de laatste verdachte heeft geen vaste verblijfplaats. Een 56- jarige Bredanaar is inmiddels veroordeeld en heeft een geldboete opgelegd gekregen.

De andere Bredanaar is vrijgesproken omdat er onvoldoende wettig bewijs tegen hem was. De Tilburger werd ook vrijgesproken, maar kreeg wel een gebiedsverbod opgelegd. De man zonder vaste verblijfplaats moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Burgenmeester Paul Depla is blij met de aanhoudingen. "We hopen dat we daarmee een belangrijke stap zetten in de aanpak van de overlast in het Valkenberg. We blijven er met alle partijen bovenop zitten."