ROC West-Brabant en Roompot vakantieparken starten samen een nieuwe, toeristische opleiding in Breda: Roompot Academy. 

De nieuwe opleiding is in het leven geroepen om het structurele tekort van gekwalificeerd personeel in de toerismesector terug te dringen. De eerste leerlingen zitten inmiddels in de schoolbanken.

De nieuwe opleiding is een samenwerking tussen Roompot Vakanties, het Cingel College in Breda en het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Tijdens de driejarige leisure-opleiding komen verschillende onderdelen van de branche aan bod, zoals gastheerschap en merchandise, maar ook het organiseren van een minidisco.

De toeristische sector heeft al lange tijd te maken met een enorme scheefgroei tussen de vraag naar en het aanbod van banen. In 2015 waren er volgens het CBS 529.000 Nederlanders werkzaam in toerisme en recreatie, terwijl de vraag dat jaar met 21 procent steeg tot 626.000.

Vooruitzichten

"De vooruitzichten voor de studenten zijn bijzonder gunstig", aldus Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot.  "Wie de opleiding afrondt vindt door de grote vraag vrijwel meteen een baan met toekomstperspectief."

Roompot Vakanties biedt de studenten tijdens de opleiding allerlei praktijkgerichte parkbezoeken aan. "Maar we verzorgen ook introducties, gastlessen, trainingen en de studenten zijn in ieder geval verzekerd van stageplaatsen tijdens de hele opleiding."