Art Breda in 2017 in nieuwe evenementenhal De Bree

Kunst- en antiekbeurs Art Breda is komend jaar in evenementenhal de Bree op Breepark, bij de Bavelse Berg. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Art Breda vond de afgelopen drie jaar plaats in luxe paviljoens op het Chasséveld. Deze werden speciaal hiervoor gebouwd. De opbouw en ook het afbreken kost de organisatie veel geld, geeft directeur Erik Hermida aan.

"Maar denk ook aan de stookkosten. Die waren het eerste jaar zeventienduizend euro en het jaar daarna zestigduizend euro. Dat maakt het lastig begroten. In een hal als De Bree zijn dat vaste kosten die inbegrepen zijn."

Hermida zegt het jammer te vinden dat je vanaf de beurs straks niet meer zo de stad in wandelt. "Aan de andere kant zijn hier weer volop gratis parkeerplaatsen voor de deelnemers en de bezoekers en ben je na afslag Breda meteen bij de hal", somt hij een aantal voordelen op.

De keuze voor de hal werd door de deelnemers - die tevens eigenaar zijn van de beurs - genomen. Verschillende redenen gaven de doorslag. "In zo’n tijdelijk paviljoen heb je toch houten vloeren. Als je dan dure zeventiende eeuwse glaasjes hebt staan, vind je gewiebel niet zo fijn. Maar ook voorzieningen als toiletten en beveiliging zijn allemaal beter in een hal. Het is allemaal een stuk professioneler."

Ook legde dit een druk op de planning van deze en andere activiteiten op het Chasséveld, zoals 538Koningsdag en de voorjaarskermis. Daar heeft de organisatie niet meer mee te maken. "In onze planning kijken we naar Koningsdag en Pasen, die mogen niet tijdens de beurs vallen. Daarnaast willen we zo lang mogelijk na de TEFAF zitten, omdat veel van onze exposanten daar ook staan."

Art Breda vindt in 2017 plaats van 6 tot 14 mei. Afgelopen jaar was het evenement een maand eerder. Het evenement trok afgelopen jaar zo'n twintigduizend bezoekers.

Tip de redactie