De gemeente Breda verwacht in de loop van deze week duidelijkheid over een al maanden donkere fietstunnel bij de Emerput. 

De verlichting stokte daar ten tijde van de herinrichting van het kruispunt Emerparklaan-Backer en Ruebweg.

Een woordvoerder van de gemeente spreekt van een complex probleem. "Het is iets ingewikkelder dan een lampje vervangen, het zit hem echt in de infrastructuur."

Deze week wordt er met een speciale wagen van Heijmans gemeten. "Dan kunnen we ook ondergronds zien waar het probleem zit", aldus de woordvoerder. Afhankelijk daarvan wordt bekeken wat de oplossing is.

"Maar het is zeker niet zo dat de verlichting pas medio 2017 gemaakt is. Als blijkt dat een structurele oplossing lang gaat duren, kijken we naar een noodoplossing."

Halverwege komend jaar staat er werk gepland aan het wegdek en de afwatering van de fietspaden. Volgens de woordvoerder staat dit los van het noodzakelijke werk aan de verlichting. Dat het toch enkele maanden moest duren voordat zichtbare actie ondernomen wordt, heeft te maken met de onduidelijke oorzaak, stelt de woordvoerder. "Onderzocht moest worden of het met de werkzaamheden te maken had."