34 Bredase restaurants hebben zich achter de restaurantcampagne van stichting Met je hart geschaard. Zij zamelen van 1 november tot en met 18 december geld in om eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Het is voor de tweede keer dat restaurants in Breda meedoen. Afgelopen jaar zamelden 26 Bredase en Ulvenhoutse restaurants samen ruim 9500 euro in voor kwetsbare en eenzame ouderen. Samen een vuist maken om eenzaamheid onder ouderen uit te bannen en sociale contacten te herstellen voor kwetsbare groepen in de samenleving. Dat is het idee achter EET met je Hart. Landelijk doen inmiddels meer dan 340 restaurants mee, waarvan dus 34 uit de gemeente Breda.

Het concept van de restaurantcampagne EET met je hart is simpel. De gastheer van een deelnemend restaurant vraagt om een vrijwillige bijdrage van één euro, die wordt opgeteld bij de rekening. De opbrengst gaat voor honderd procent naar een goed doel om ouderen uit hun isolement te halen.

Burgemeester Depla is in Breda ambassadeur van de stichting Met je hart, net zoals burgemeesters van andere deelnemende steden.

De volgende 34 restaurants in Breda en Ulvenhout doe mee: Dickens & Jones, Restaurant Chocolat, Vis onder de Toren, Café Bruxelles, Café Suikerkist, Sol y Sombra, Binnen Breda, Restaurant Liefdegesticht, Parc Breda, Zeezicht, SamSam, Gastrobar Floor, Paviljoen de Colonie, Wijnbar Dames Pellens, Publieke Werken, De Pasta Kantine, Barlucca, Charelli, Brasserie Bardot, Nouveau van Ham, VanCooth13, Loff, La Cucina Italiana, Oncle Jean, Bontekoe, Bistro Baronie, Restaurant Ruitersbosch, Restaurant Mirabelle, Uitspanning de Fazanterie, ‘t Jagthuijs, Bistro Sharlot, Dennenlucht, De Jong Deli.