Wielerronde Ginneken luidt noodklok

Vindt Wielerronde Ginneken voor 1 januari geen nieuw bestuurslid Sponsorzaken, dan kan de editie van 2016 zomaar de laatste zijn geweest. Dat geeft secretaris Frans Mertens aan.

"Het werk komt nu teveel bij dezelfde mensen terecht", stelt Mertens, die daaraan toevoegt dat het voor de laatste editie al veel problemen opleverde om alles rond te krijgen.

Een nieuw bestuurslid Sponsorzaken zou samen met nog aan te stellen commissielid Sponsorzaken een frisse impuls moeten geven aan de ronde. "We hebben in 2011 de ronde nieuw leven ingeblazen. De eerste jaren ging dat succesvol, maar we merken dat er ook vernieuwing nodig is om de ronde aantrekkelijk te houden voor de sponsoren", vertelt Mertens. "Wat dat betreft is het een cruciale functie binnen het bestuur."

De overige bestuursleden hebben zichzelf tot 1 januari gegeven. "Is er dan geen duidelijkheid, dan moeten we de knoop doorhakken." De hoop is nu dat deze noodkreet reacties oplevert. "We hebben al vanalles ondernomen, maar nog zonder resultaat."

Belangstellenden kunnen zich melden via de site van de Wielerronde.

Tip de redactie