Racende scooterrijder cel in na woeste achtervolging

Een scooterrijder die er bij een politiecontrole vandoor ging, is donderdag aangehouden. Ook zijn bijrijder werd aangehouden. De jongemannen van 18 en 16 konden na een achtervolging worden aangehouden.

Agenten hielden een standaard politiecontrole voor overlast en verkeersovertredingen. Rond 20.25 negeerde de scooterbestuurder daarbij het stopteken van de agent. Een achtervolging in de wijk Princenhage volgde. De scooter reed met zeer hoge snelheid over de Ettensebaan en werd door meerdere politie-eenheden gevolgd. De bestuurder maakte meerdere verkeersovertredingen en reed de Zuilenstraat in.

In de straat Fort gleden de scooterrijder en de bijrijder onderuit. De scooterrijder stapte snel weer op zijn scooter en negeerde een bevel van één van de agenten om te stoppen. Hij gaf gas en reed recht op de agent af. De agent kon ternauwernood wegstappen. Wel greep hij in het voorbijrijden de bestuurder bij zijn jas en trok hem van de scooter. Daarna zijn hij en de bijrijder aangehouden. De bestuurder had geen rijbewijs. Beide mannen zijn ingesloten in het cellencomplex.

Verder werden er bij de controles twee brommers in beslag genomen vanwege het rijden zonder rijbewijs en werd een gebruikershoeveelheid hennep in beslag genomen. Er is op verschillende bekende locaties gecontroleerd op overlast van drugsgebruikers en overlast gevende jeugd. Daar werden geen aanhoudingen verricht. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor verschillende zaken, zoals het rijden door rood licht en het rijden zonder rijbewijs.

De controles vonden donderdag tussen 14.00 en 21.00 uur plaats op de Lunetstraat, kruising Tramsingel en de Mastbosstraat, Haagweg kruising Jan Ingenhousplein en op de Rijsbergseweg.

Tip de redactie