Hond Plankje spoorloos na aanrijding; eigenaar ten einde raad

Hond Plankje is sinds een week vermist. Zijn eigenaar fietste met hem door de Scharenburgstraat in de Heuvel toen een automobilist de eigenaar aanreed. "Daarop ging Plankje er als een speer vandoor richting huis", vertelt vriendin Kim.

Samen met een groep vrienden is ze een zoekactie gestart. "Alle te bedenken instanties zijn ingelicht, flyers verspreid, WhatsApp-groepen ingeschakeld en oproepen op Facebook pagina's geplaatst", laat ze weten. "Maar nog zonder resultaat."

"Plankje is een vrij schuw hondje, teef, podenco mix. Ze is donkerbruin van kleur, met een witte neus, witte voetjes, en witte borst, en een wit puntje op haar staart. Ze is er in blinde paniek vandoor gegaan met halsband en riem nog om", geeft Kim aan.

Het ongeval gebeurde vrijdag 21 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur. Kim, de andere vrienden en vooral de eigenaar hopen dat Plankje terecht komt. "Ze wordt erg gemist." De hoop is gevestigd op een buurtbewoner die haar heeft opgevangen, maar dat niet heeft gemeld. "Ze is gechipt."

Wie weet waar Plankje is, kan via e-mail contact opnemen met Kim.

Tip de redactie