Dieren eten die je normaal niet meteen op het menu hebt staan. Dat is wat het Plaagdier diner aanstaande vrijdag bij Foodguerilla op STEK inhoudt.

Aanleiding voor de locatie van dit plaagdier diner is de fotodocumentaire die Julius Schrank maakte over de Keuken van het Ongewenste Dier voor BredaPhoto. Deze tentoonstelling is tot en met 30 oktober te zien bij STEK.

Kok Ben Draaijer bereidt gerechten van dieren die gevangen en bejaagd worden, geeft Nicole Schatborn aan. "Het zijn dieren die wel voor consumptie geschikt zijn. De gans is het bekendst, zoals de ganzen die bij Schiphol gevangen worden."

Kraai, muskusrat of rivierkreeft

Dieren die op het menu kunnen komen zijn verder kraaien en de muskusrat. Voor de voedselveiligheid gaat het helemaal via de officiële weg, aldus Schatborn. De plaagdieren op het menu van vrijdag zijn onder voorbehoud Japanse Oesters, kraai, Amerikaanse rivierkreeft en wilde gans.

De gasten krijgen tijdens het diner een toelichting van verschillende sprekers die de ingrediënten vanuit de verschillende invalshoeken bespreken. "Met hen kan naar hartelust gediscussieerd worden over de maatschappelijke ongewenstheid van dieren en planten."

De prijs van een driegangen diner is € 27,50. Reserveren is wel nodig.