Winkelcentrum De Lunet wordt via een online veiling te koop aangeboden. Dit gebeurt in opdracht van de bank. De veiling staat gepland voor 24 november aanstaande.

Het winkelcentrum kent inmiddels een hele geschiedenis. In 2009 ontstond het plan om de winkels in de 8500 vierkante meter winkelruimte in De Lunet te verhuizen naar het toen nog nieuw te ontwikkelen Stada Stores in Steenakker-Zuid. Daarnaast was er een plan om op de grond van De Lunet woningen en appartementen te realiseren. Dit was in handen van projectontwikkelaar HEJA, die vervolgens failliet ging.

Het faillissement van de ontwikkelaar gooide roet in het eten. HEJA werd geen eigenaar van De Lunet, de winkels bleven bestaan, en het woningbouwplan was van de baan. De eigenaren van De Lunet, Van Deursen Group en Interesting Vastgoed, zagen geen andere mogelijkheid dan het winkelbestand aan te houden. Doordat de meeste winkels naar Stada Stores verhuisde, nam de leegstand in winkelcentrum De Lunet verder toe.

Planschadevergoeding

In oktober 2014 werd bekend dat de eigenaar van De Lunet planschadevergoeding eist van gemeente Breda. Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed legde een claim van € 10.620.000 schadevergoeding neer bij de gemeente omdat ondertussen het bestemmingsplan ‘Steenakker, Stadionstraat e.o.’ van kracht werd, waarin de detailhandelsbestemming van het winkelcentrum is ‘wegbestemd’.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant besloot in januari dit jaar dat de koper van winkelcentrum De Lunet in Breda op het moment van kopen in 2006 niet kon weten dat de gemeente van plan was niet langer winkels toe te staan in dit winkelcentrum. In de kantlijn van die uitspraak zou het bedrijf, mocht het recht hebben op planschadevergoeding, in aanmerking komen voor € 500.000. Gemeente Breda ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Deze zaak loopt nog steeds.

Het bod op de Lunet kan op 24 november worden uitgebracht bij de veilingnotaris van Van der Stap Notarissen.